Wat een seizoen

Oscar 09 augustus 2025
Wat een seizoen was dit voor dit grotendeels jonge getalenteerde Ajax, samen natuurlijk met wat geroutineerde spelers die ze gekocht hebben (zoals Tadic en Blind). Niemand had vooraf verwacht dat ze nationaal de dubbel zouden winnen (beker en landskampioen) en ook nog tot de halve finales in de Champions league zouden rijken, met prachtig voetbal. Dit boek beschrijft met name de Champions League campagne van de Ajacieden, waar ze tot grote hoogte groeide, terwijl ze in de nationale competitie nog wel eens een steekje laten vallen. Iedere keer hoorde ik analisten zeggen dat ze kansloos waren tegen het grote Reaal of het degelijke Juventus met toen superster Ronaldo in de gelederen. En wat lieten die jongelingen iedereen verslagen achter zich en toonden ze de wereld dat met een stuk minder financiële middelen dan de echte grootmachten, ze op een goede dag van Ajax verslagen konden worden. Het was leuk om het weer allemaal terug te lezen, alleen het blijft pijnlijk het verlies tegen Tottenham, ik voel het nog steeds dat laatste doelpunt van Moura.

Meer recensies van Oscar