Het begin van Medusa

Oscar Oscar
6 mrt 2023

Dit boek leest zo lekker dat ik het in sneltreinvaart heb uitgelezen, en omdat dit in romanvorm is geschreven is het ook totaal geen taaie kost. Het is voor mij verder ook een interessant boek gezien ik dol ben op de Griekse mythologie en Medusa een fascinerend figuur vindt, waarbij ik nu eindelijk is het verhaal heb gelezen waardoor ze geworden is zoals ze geworden is. En ook wordt de vraag beantwoord is ze nu echt een monster of ligt het toch allemaal iets anders dan de meeste mensen denken.
Je volgt in het boek meerdere personen/goden onder andere natuurlijk Medusa, maar ook Zeus, Athene, Andromeda, Persues en nog veel meer mythologische figuren en het wordt duidelijk hoe ze met elkaar verbonden zijn hoe ze met elkaar omgaan en hoe ze tegen elkaar aankijken.

Conclusie: Natalie Haynes heeft een prachtig boek geschreven (helaas kan ik dat niet van de omslag zeggen, maar smaken verschillen) wat ik sowieso aan iedereen kan aanraden die van Griekse mythen houdt. Maar dit verhaal is ook geschikt voor als je gewoon een lekker boek wil lezen want de schrijfstijl is heel duidelijk en vlot. Het is verder ook spannend geschreven met leuke, boeiende en soms tragische personen waar je helemaal in opgaat.

Meer recensies van Oscar