Wat doe je als de donkere dagen komen...
Dit verhaal speelt zich grotendeels af in november 2022 en november 2023 waar de personen van Bird street allemaal het perfecte leventje lijken te hebben behalve in de november maanden. Want dan komt het ongeluk om de hoek kijken en waar de bewoners van Bird street in de andere 11 maanden alleen maar voorspoed en bijzondere gave lijken te hebben worden ze in november geconfronteerd met de donkere dagen en tijd. Het is dan ook aan de bewoners de taak om deze maand uit te zitten en hopen dat het zo snel mogelijk december wordt maar of iedereen dat haalt zonder kleerscheuren?
Ik vindt de schrijfstijl van Thomas Olde Heuvelt erg prettig en hij weet ook een behoorlijk beklemmende sfeer te creëren tussen de personages. Het is een origineel modern griezelverhaal waar het verhaal goed is uitgedacht en zit ook mooi in elkaar alleen de personages hadden wel wat meer diepgang mogen hebben. Ook mis ik wat echte spanning/actie in het boek, behalve het einde dan want dat zag ik totaal niet aankomen en vindt het echt een mooie climax.
Ondanks een paar minpuntjes vindt ik dit een erg goed boek en zeker de moeite waard van het lezen. Ik ga zeker nog meer van Olde Heuvelt lezen en wat mij betreft wordt hij terecht vergeleken met Stephen King wat ik ook een geweldenaar vindt.
Na Hex die van mij 3 sterren kreeg (goed geschreven maar niet mijn soort verhaal), het geweldige Orakel dat er 5 kreeg (naar mijn mening tot nog toe zijn beste), krijgt november een dikke 4* en ik kijk dan ook reikhalzend uit naar zijn volgende boek.