Modelmoord
De relatie tussen Bo en Nick loopt niet zoals dat zou moeten. Om haar te steunen, reist Bo's zus Joyce af naar Malta en gaat ze mee naar een belangrijk feestje.
Na afloop van het feest raken Bo en Joyce betrokken bij een ongeval. Muirin, de concurrente van Bo en degene waarmee haar vriend Nick iets lijkt te hebben, blijkt vermoord te zijn op het feestje.
Bo vond ik eerlijk gezegd geen fijn personage. Ze kwam erg naïef over en zag veel te veel door de vingers om maar aan de top te kunnen blijven. Waar haar vriend Nick allemaal mee weg kwam; dat zou ik zelf nooit kunnen accepteren. Er was dus niet echt een klik met het hoofdpersonage.
Bo herinnert zich na het ongeval maar weinig. Hierdoor kwamen de eerste hoofdstukken wat verwarrend over. Toch wist de auteur me benieuwd te maken naar de verdere ontwikkelingen in het verhaal. Er waren momenten waarop ik dacht dat Bo schuldig was, maar dat wisselde af met aanwijzingen die dit dan weer tegenspraken.
De verhaallijn vond ik persoonlijk vrij rustig verlopen en mocht voor mij wat meer spanning bevatten. De flashbacks waren een goede afwisseling. Ze gaven het verhaal meer achtergrond en voelden zeker niet overbodig aan. De spanningsopbouw naar het einde toe vond ik opnieuw sterk en het plot bevatte ook enkele verrassende elementen.
Voor mij was het zeker geen slecht verhaal, maar het bleek niet het soort thriller te zijn dat ik het liefst lees. Al zal het in dit geval ook wel meespelen dat de modewereld heel oppervlakkig overkomt en dat ligt me niet zo. De korte hoofdstukken en fijne schrijfstijl deden me wel doorheen het verhaal vliegen. Met dit verhaal wilde Marelle een belangrijk thema aankaarten en daar is ze zeker in geslaagd. Het doet je eveneens nadenken over wat er écht speelt achter al die glamour.