Je gaat mee de kamer in...

paars_lees_vlindertje 15 augustus 2025
(3,5) sterren

5 totaal verschillende mensen hebben ieder een uitnodiging gehad. Bij de deur wordt ieder ontvangen door een nogal vreemde bediende. Als de laatste persoon gearriveerd is word de deur op slot gedaan.
Om aan het einde van de dag weer naar buiten te kunnen zal 1 zich moeten offeren.
Terwijl de klok afteld begint het psychologische spel in de kamer.
Blijken ze misschien toch minder van elkaar te verschillen.
Wie breekt ...
Wie houdt zijn hoofd koel...
Maskers vallen af ...
Verraad wordt gepleegd ...
Wie blijft er staan ... maar heeft diegene die dan gewonnen of verloren.
De tijd tikt...

Oke...

Het hele boek was een strijd in mijn hoofd. Maakte dat juist een minder goed boek of is het misschien juist heel goed geschreven.
Ik moet eerlijk zeggen dat ik daar niet over uit ben.

Dan maar even iets anders. Al vanaf het begin komen er woorden in voor die niet vaak gebruikt worden. Dat stoorde wel een beetje, en ik heb een aantal woorden moeten opzoeken. Maar dat soort woordgebruik past er wel weer heel goed bij het verhaal, dus ook hier weer een beetje een dubbel gevoel.

Ieder individu is zo goed uitgewerkt gaandeweg kom je door flashbacks achter wat ieders rol is. (In de gebeurtenis waarvoor ze bijeen zijn).
Wel werd voor mij toen al wel snel duidelijk wie de stem was, maar dat doet verder geen afbreuk aan de spanning en het soort van mindfuck van het verhaal.

Het is geen boek dat je na een drukke of zware dag moet lezen. Omdat je er zo in meegetrokken wordt, kost het wel energie om dit te lezen.
Maar net als hierboven al eerder is dat verkeerd, zeer zeker niet!
Maar wel het advies om het boek meer te kunnen waarderen.

Het voelde een beetje alsof je zelf in de kamer aanwezig was.

Eenmaal met dit boek begonnen, laat het je niet meer los.
Sla je bladzijdes om en pas als de deur open gaat en het boek uit kun je je leesplek weer verlaten.
Maar zal je er nog wel even mee bezig zijn.

Om weer even terug te komen op mijn beginstuk. Wat ik er uiteindelijk van vind.
Ik kon het boek niet wegleggen en heb het in één keer uit gelezen. De auteur heeft met zijn schrijfstijl mij meegenomen in de kamer en dat is iets wat ik echt heel sterk vind. Wel naast het wat lastig door taalgebruik, maar ook dat went naarmate je verder komt in het boek.

Hou je van een psychologische thriller dan is dit zeker een aanrader!

En dan heb je nog dat einde ....

Ik vond het jammer dat de deur open ging en ik mijn leesstoel kom verlaten.

Meer recensies van paars_lees_vlindertje