Hij is mijn bruistabletje, het energiebommetje tijdens mijn werkdagen en regelmatig ook daarbuiten.
3,5
Twee beste vriend(inn)en Lara en Boyd, werken samen in het kapperszaal van Jules. Al sinds ze elkaar kennen hebben ze een droom om samen een heel kappersimperium te bezitten. Dan besluiten dat dit het moment is om daar een start mee te maken. Al snel hebben ze een mooi pandje gevonden in een gezellig winkelstraatje in hun Maastricht.
Mick de broer van Lara (die een nogal moeilijk verleden heeft gehad) neemt de verbouwingswerkzaamheden voor zijn rekening. Alles verloopt voorspoedig en ze lijken al snel open te kunnen.
Alleen wijst Jules nog even op de kleine letters in het contract van Boyd.
Kunnen ze de zaak nu nog wel open?
Zal Jules echt op zijn strepen gaan staan?
Ondertussen gaan ze gewoon door met de opening.
Ze maken kennis met de andere winkeleigenaren. Wie ie is die leuke eigenaar van de fietsenwinkel? Boyd zijn "gayrader"gaat af als ze hem zien. Maar klopt dit wel? Want iedere keer kijken die mooie ogen toch echt naar iemand anders…
--------------------------------------------‐‐-----
Aan een mooie tafel eet je nooit alleen.
--------------------------------------------‐‐-----
Wat een heerlijk feelgood verhaal. Het leest geel lekker weg. Het bevat het idee dat alles dreigt mis te gaan met dat hele contract gebeuren. Al vind ik wel dat ze er vrij laconiek mee omgaan. Zelf zou ik toch wel vrij panisch zijn en het toch wel geregeld willen hebben voor ik de kapperszaak zou openen.
Maar het is een heerlijk verhaal om lekker in het zonnetje te lezen.
De personages zijn goed uitgewerkt, dat je ze helemaal voor je ziet en je goed kan inleven in het leven dat ze hebben meegemaakt. Hiermee weet Mienke Fijen diepgang te creeeren en door ook moeilijke gebeurtenissen en de gevolgen daarvan niet uit te weg te gaan.
Ondanks de soms wat zware gebeurtenissen of het verdriet wat soms gevoelt wordt weet de auteur dit goed af te wissel met humor en veel lieve momenten.
Kortom een lekker verhaal deze vakantie ontspannen te gaan lezen!
Alleen wijst Jules nog even op de kleine letters in het contract van Boyd.
Kunnen ze de zaak nu nog wel open?
Zal Jules echt op zijn strepen gaan staan?
Ondertussen gaan ze gewoon door met de opening.
--------------------------------------------‐‐-----
Aan een mooie tafel eet je nooit alleen.
--------------------------------------------‐‐-----
Maar het is een heerlijk verhaal om lekker in het zonnetje te lezen.
Kortom een lekker verhaal deze vakantie ontspannen te gaan lezen!