Niet subliem, maar toch wel een pageturner
Thursday, een jonge verpleegkundige, heeft een relatie met Seth. Maar zij is niet de enige die met hem de lakens deelt. Thursday moet de aandacht van Seth met nog twee andere vrouwen delen. En dat weet zij. Daar berust zij in. Donderdag is haar dag, dan heeft zij Seth voor zich alleen. Maar alles wordt anders als Thursday in Seths broek een briefje vindt dat over één van de andere vrouwen gaat. Vanaf dat moment is de nieuwsgierigheid naar de andere vrouwen gewekt en kan Thursday niet anders dan op onderzoek uit gaan. Op slinkse wijze weet zij binnen te dringen in de wereld van de andere twee vrouwen. en langzamerhand komt Thursday erachter dat haar relatie met Seth op leugens is gebaseerd
Het verhaal begint op donderdag als Thursday zich klaar maakt voor haar moment met Seth. Ze streeft ernaar om de avond perfect te laten verlopen en Seth in de watten te leggen. Thursday wordt hier door de auteur neergezet als een volgzame, afhankelijke vrouw. Wat ik heel verrassend vond is dat Thursday vrij snel verandert in het tegenovergestelde: een onafhankelijke vrouw die op onderzoek uitgaat en zich door niemand laat tegenwerken.
Jammergenoeg wordt het verhaal na de eerste plotwending wel wat ongeloofwaardig, met als gevolg dat mijn interesse in het verhaal, dat zo sterk begon, afnam. Maar doordat de auteur de lezer heel lang in het ongewis weet te houden, was ik toch wel heel nieuwsgierig naar hoe het verhaal af zou lopen. Wat dat betreft vind ik 'De echtgenotes' wel een echte pageturner!
Na de eerste plotwending volgt er op het laatst nog één die het hele verhaal in een totaal ander perspectief zet. Erg ingenieus vond ik het niet. Een beetje makkelijk bedacht, naar mijn idee.
Al met al vind ik 'De echtgenotes' geen slecht verhaal. Niet subliem, maar wel de moeite van het lezen waard!