Vermakelijk boek met iets te weinig diepgang

Pedere_books Pedere_books
6 apr 2026

Een gelopen race van Elsie Silver vertelt het verhaal van Griffin, een norse, teruggetrokken man die zijn leven strak onder controle probeert te houden, tot één onverwachte kus alles op losse schroeven zet. Die kus is met Nadia Dalca, het veel jongere zusje van zijn beste vriend, en vanaf dat moment wordt hun leven ingewikkelder dan ze ooit hadden voorzien. Griffin weet dat hij afstand moet bewaren: Nadia is veertien jaar jonger, ze kennen elkaar nauwelijks en vooral… ze is verboden terrein. Toch blijft de aantrekkingskracht tussen hen groeien, hoe hard hij ook probeert haar te ontwijken. Nadia brengt licht en levendigheid in zijn wereld, precies wat hij al jaren mist, en elke ontmoeting maakt het moeilijker om zijn gevoelens te negeren. Terwijl Griffin worstelt met loyaliteit, schuld en verlangen, wordt duidelijk dat sommige connecties te sterk zijn om te ontkennen. Een gelopen race is een zinderende, emotionele romance over grenzen, verleiding en de moed om te kiezen voor wat je hart fluistert, zelfs wanneer alles in je hoofd zegt dat het onmogelijk is.
Het boek laat bij mij wat gemengde indruk achter In het begin had ik moeite om echt in het verhaal te komen. Het tempo lag vrij laag en de personages bleven voor mijn gevoel nogal oppervlakkig, waardoor ik me niet meteen verbonden voelde met hun verhaal.
Naarmate het boek vorderde, werd het gelukkig iets meeslepender en kreeg het verhaal meer diepgang. De dynamiek tussen de hoofdpersonages ontwikkelde zich beter en er kwamen meer emotionele lagen naar voren. Toch bleef het gevoel hangen dat bepaalde aspecten verder uitgewerkt hadden kunnen worden om het verhaal krachtiger te maken. Elsie Silver heeft een vlotte en toegankelijke schrijfstijl, wat ervoor zorgt dat het boek makkelijk leest. Dit maakt het een prima keuze voor wie op zoek is naar een luchtige romance. Voor lezers die echter meer complexiteit en diepgaande karakterontwikkeling verwachten, kan het boek wat aan de oppervlakkige kant aanvoelen. Al met al is Een gelopen race een vermakelijk boek, maar het mist voor mij net dat beetje extra om echt te blijven hangen.

Meer recensies van Pedere_books