Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

een boek met vele emoties

Pederebooksandtravel 23 november 2023


Dit romantisch verhaal speelt zich af in Engeland in 1925. Blue, de jongste dochter van de schijnbaar gelukkige familie Camberwell is een jongedame die vooruit wil in het leven. Ze droomt ervan om schrijfster te worden en dat is de hoofdzaak in haar leven. Voor romantiek is er momenteel geen plaats. In de lokale krant, de Richmond Gazette, wordt echter druk gespeculeerd of ze binnenkort in het huwelijksbootje zal stappen. Binnenkort wordt ze 21 en geeft haar vader een feest voor haar. Gaat hier haar verloving aangekondigd worden ? Haar vader, echter in een dronken bui, doet hier een mededeling waar ieder zijn mond van open valt. Iedereen die Blue het hof wil maken, mag haar een anonieme brief schrijven en degene die op deze wijze het hart van Blue weet te veroveren, zal de zege van haar vader krijgen om met haar te trouwen.
Blue gelooft niet dat dit serieus is tot ze toch een paar brieven ontvangt die haar verbazen. Wie maakt er kans op de hand van Blue ? Zal ze binnen het jaar de romantiek en passie vinden die ze wenst te hebben ?

Hartenstrijd neemt je vanaf de eerste pagina mee in het verhaal van de familie Camberwell. Een verhaal dat heel veel facetten en emoties belicht nl. vriendschap, liefde, mishandeling, ambitie en wat familie betekent.

Het verhaal van Blue is de rode draad doorheen het boek maar ook het verhaal van Midge, haar stiefmoeder en het verhaal van Delphine, een jonge vrouw uit de lagere klasse, wordt hier grondig uitgediept.

Blue groeit in het verhaal tot een sterke dame die weet wat ze wil. Alles komt geloofwaardig over.

Hartenstrijd is een boeiend, meeslepend ontroerend verhaal waar ik enorm van genoten heb.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Pederebooksandtravel