Zalig leesvoer.
Søren Sveistrup - Koekoeksjong
De tweede thriller van Sveistrup, die eerder het script voor o.a. "The Killing" schreef en de beste thriller van het jaar 2024 "Oktober" (te zien als "Kastanjemanden" op Netflix).
Ook dit boek leest weer als een trein, maar is niet zo "donker" als "Oktober" was.
In de vroegere jaren doen een aantal kinderen verstoppertje in het bos waarbij ze een kenmerkend liedje zingen, totdat een jongen op iets stuit wat hem doet gillen. Het verhaal springt daarna naar "nu" en het liedje komt terug, geschreven op fotos van personen die gestalkt worden en later vermoord worden terug gevonden.
Ook loopt als rode draad door het boek de moord op Caroline Holst, nooit opgelost.
Gaandeweg wordt je helemaal het verhaal ingezogen en Sveistrup weet wederom je te boeien met een zeer degelijke thriller, alleen is er echter één probleem: ik wist al vrij snel wie de dader was en dat bleek ik goed te hebben.
Sveistrup sleept je naar de finale toe die ietwat herhalend aanvoelt: we hebben het allemaal wel eens gelezen.
Niet zo origineel als "Oktober", maar zeker zalig leesvoer.
Vier sterren.
Niet zo origineel als "Oktober", maar zeker zalig leesvoer.
Vier sterren.