Inderdaad: iedereen liegt...
Het tweede boek van Grebe wat ik lees en wederom levert Grebe een knaller van een thriller af, waar niets is wat het lijkt, waar (inderdaad) iedereen liegt.
Grebe vertelt hier het verhaal van een samengesteld gezin, bestaande uit Samir, zijn dochter Yasmin, Maria en haar zoon Vincent. De laatste heeft het syndroom van Down.
Op een koude decembernacht verdwijnt Yasmin spoorloos en als Samir later opgepakt wordt op verdenking van moord op zijn eigen dochter begint voor Maria het mysterie.
Door middel van de personages wordt het mysterie van verschillende kanten belicht en het einde of de climax is dan totaal anders dan je verwacht had.
Spannend, leest als een trein, niet teveel personages die goed uitgediept zijn en het steeds willen weten wat er nu weer gaat gebeuren maakt dit een top thriller.
Klein minpuntje: de hoofdstukken van de rechercheur hadden korter en bondiger gekund; ze voegen niet veel toe aan het verhaal.
Vier sterren.
Vier sterren.