Advertentie

Tom Brandt, oud marinier en National Geographic fotograaf, raakt betrokken met een zoektocht naar een verdwenen cybersecurity-expert.
De cybersecurity-expert Laurens Olthof is tijdens zijn vakantie verdwenen en Tom Brandt is vastbesloten te ontdekken wat er met hem gebeurd is en waar hij is gebleven.
Direct na de landing gebeuren er al zeer mysterieuze dingen en zorgen ervoor dat hij volledig in de zoektocht verstrikt raakt in allerlei samenzweringen.
Hij zal volledig op zichzelf moeten vertrouwen om er achter te komen wat er gebeurd is en wie hij als vertrouweling bij zich kan voegen.
Langzaam maar zeker weet Tom Brandt de diverse puzzelstukjes van het verhaal te ontrafelen en tot een geheel te maken en komt hij er achter wat er zich tijdens het verblijf van Laurens Olthof heeft afgespeeld en wordt de zoektocht met iedere ontdekking nog ingewikkelder. Sommige momenten komt het bij Tom zelfs tot aan het randje van zijn eigen ondergang en kan hij gelukkig op zijn marinierskwaliteiten rekenen om dit te voorkomen.
De speurtocht voltrekt zich door het ijskoude Noorwegen en laat je op sommige momenten ook behoorlijk meeleven in de race tegen de klok.
De schrijfstijl van Frank van Zwol is makkelijk te volgen en leest vlot door het verhaal heen. De verhaallijnen zijn kort en krachtig met een duidelijk karakter. Een aanrader voor de mensen die van Scandinavische thrillers houden met een tikje James Bond gevoel.

Reacties op: Scandinavische thriller met een Nederlandse inslag

20
Van de radar - Frank van Zwol
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners