Chaos in het Midden-Oosten
Een paar weken geleden werd ik benaderd door Mario met de vraag of ik zijn boek wilde lezen. Ik had dit boek de laatste paar weken al vaker voorbij zien komen op Instagram en was benieuwd naar het verhaal.
Ik had nog nooit van het begrip eco-thriller gehoord en heb dus even opgezocht wat het precies is: een genre dat thriller-elementen combineert met een verhaal dat draait om milieuproblemen, zoals klimaatverandering, vervuiling of de bescherming van ecosystemen. Niet het type thriller waar ik normaal blind voor zou kiezen, maar ik wilde wel eens een keer iets anders lezen dan de gruwelijkheden in de boeken van bijvoorbeeld Chris Carter en M.J. Arlidge.
Het boek speelt zich voor het grootste deel af in Jordaniƫ. Door de toegankelijke en beeldende schrijfstijl leest het vlot weg en zit je er al snel helemaal in! Je merkt dat Mario veel kennis heeft over het Midden-Oosten en dat komt duidelijk terug in het verhaal.
De grote hoeveelheid achtergrondinformatie haalde voor mij echter wel wat vaart en spanning uit het verhaal.
Gedurende het verhaal maak je ook kennis met een aantal andere personages, waarvan sommige wat meer worden uitgediept dan andere. Door middel van flashbacks naar het verleden in de verhaallijnen wordt de connectie tussen bijvoorbeeld de hoofdpersoon Daniƫlla Faas en deze personages duidelijk. Naar het einde toe komen alle verhaallijnen samen in een spannend plot!
Ondanks dat het een fictief verhaal is, worden in dit boek veel dingen beschreven die heel goed echt zouden kunnen gebeuren. Zoals Mario zelf in het nawoord al aangeeft: "Deze thriller werd bij de uitwerking en eindredactie soms ingehaald door de realiteit die tegen het verzonnen verhaal aanschuurde."
Ik ben blij dat ik eens uit mijn comfortzone ben gestapt en dit boek heb gelezen! Het zet je aan het denken. Mocht er een volgend boek uitkomen dan zou ik deze zeker ook gaan lezen.
Mario, nogmaals bedankt voor het toesturen van dit recensie exemplaar!
Mario, nogmaals bedankt voor het toesturen van dit recensie exemplaar!