De Tindermoord

Pien 17 november 2025
Op aanraden van @sofieken22 ben ik dit boek gaan lezen. Ik had nog niet van deze zaak gehoord, maar toen ik de achterflap las werd mijn nieuwsgierigheid wel meteen gewekt.

In het boek neemt slachtofferadvocaat Sébas Diekstra je mee door de hele geschiedenis van deze zaak. Vanaf het prille begin (hoe Mieke en Thomas elkaar via Tinder hebben leren kennen) naar wat er in de maanden daarna allemaal gebeurde en tot slot de rechtzaak en de uitkomst daarvan. Je krijgt een goed beeld van Mieke en Thomas en wat er zich allemaal heeft afgespeeld.

Ik vond het behoorlijk schokkend om te lezen dat zowel de hulpinstantie als de politie steken heeft laten vallen! Thomas had overduidelijk psychische problemen en hoewel hij zich in eerste instantie wel wilde laten behandelen (door een andere therapeut dan die hij toegewezen had gekregen) trokken ze toch hun handen van hem af. Ook na meerdere incidenten werd er geen verdere actie ondernomen met betrekking tot het zoeken naar of geven van professionele hulp. Volgens de instantie was hij uitbehandeld... Ook de politie heeft naar aanleiding van het telefoontje van Mieke niet adequaat gereageerd, waardoor je je afvraagt of deze moord niet voorkomen had kunnen worden.

Schokkend, confronterend en frustrerend tegelijk!

Ik kon het boek bijna niet wegleggen en heb het dan ook in een paar uur uitgelezen. Als je een true crime fan bent dan is dit boek zeker een aanrader!

Meer recensies van Pien