Ewout

Pien 10 januari 2026
Ik kijk niet veel tv, maar de programma's van Ewout volg ik altijd! Toen ik zag dat dit boek uit zou komen, wist ik dan ook meteen dat ik het wilde lezen!

In zijn programma’s duikt Ewout Genemans steeds opnieuw, zonder oordeel, in een wereld die onbekend voor hem is. Hij laat zien wat er kan ontstaan als we oprecht nieuwsgierig zijn naar anderen. Dat is niet altijd even eenvoudig, want hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat zelfs de gevaarlijkste criminelen zich openstellen? Welke vaardigheden zijn nodig om écht naar iemand te luisteren en vervolgens precies de juiste vragen te kunnen stellen?

In dit boek lees je over de verschillende stappen in zijn carrière, krijg je een kijkje achter de schermen van zijn documentaires, lees je over hoe de bezoeken aan de gevangenissen en gevaarlijke wijken tot stand zijn gekomen en wat zijn gedachten en gevoelens zijn bij datgene wat hij te zien krijgt en meemaakt tijdens het maken van zijn documentaires. Eerlijk en oprecht!

Het boek is onderverdeeld in thema's zoals: In de gevangenis, In de gevaarlijke wijken, Ewout, Bureau en In de kliniek, met in elk thema een aantal hoofdstukken over afleveringen uit een documentaireserie. Ook lees je over zijn documentaire over de zaak - Nicky Verstappen en de zoektocht naar de dader. Vooral dit deel heeft veel indruk op mij gemaakt.

Door de prettige schrijfstijl leest het ontzettend lekker weg! Het is net of je door Ewout meegenomen wordt en naast hem staat tijdens zijn reizen en het maken van de afleveringen. Een fijne aanvulling op zijn documentaires!

Meer recensies van Pien