Ontmaskerd

Pien 24 november 2025
Dit boek stond al een tijdje op mijn tbr lijst en met de decembermaand in aantocht vond ik het wel een geschikt moment om deze te lezen! Het was mijn eerste kennismaking met deze schrijfster en ik moet zeggen dat ik positief verrast ben!

Het verhaal start met een toelichting op Sunneklaas en wat deze traditie inhoud, gevolgd door een proloog die je meteen nieuwsgierig maakt naar iets wat er in het verleden is gebeurt. Daarna lees je verschillende verhaallijnen vanuit verschillende personages zoals:

Jessie (16 jaar) die tegen haar zin samen met haar moeder naar Ameland verhuist
Charlie die samen met haar vriend Siem in de drugshandel zit
Myrthe en Jan Brouwer die op Ameland wonen en meerdere restaurants runnen
Caroline en Jeroen die als journaliste en cameraman naar Ameland gaan om een documentaire te maken over Sunneklaas

En dan is er nog de verhaallijn van Silke die op Ameland woonde en er tijdens Sunneklaas iets verschrikkelijks heeft meegemaakt. Ze is daardoor van het eiland gevlucht en heeft een nieuw leven opgebouwd in Amsterdam (Dit is een verhaallijn die zich afspeelt in het verleden (1999) en om dat verschil in tijd duidelijk te maken zijn deze hoofdstukken in cursief).

Al deze personages lijken in eerste instantie niets met elkaar te maken te hebben, maar naarmate het verhaal vordert kom je steeds meer te weten over wat er in het verleden is gebeurt en hoe zich dat verhoudt tot wat er zich nu afspeelt op het eiland.

'Ontmaskerd' is een meeslepende, onheilspellende en spannende thriller met een verhaallijn waarin verschillende heftige taboes zoals verkrachting, mishandeling en afpersing niet worden geschuwd. Door de vlotte, krachtige en beeldende schrijfstijl vlieg je door de hoofdstukken heen! Het is een mysterieus verhaal met een origineel thema, verrassende twists en spanning tot het einde!

Meer recensies van Pien