Het boek der deuren

Pien 01 februari 2026
Dit boek had ik al een aantal keer voorbij zien komen op mijn tijdlijn. De mysterieuze cover en de samenvatting op de achterflap spraken me meteen aan. Toen ik hem twee weken geleden bij de bibliotheek zag liggen, heb ik hem dan ook direct meegenomen! Temeer omdat ik dit jaar als doel heb om ook andere genres te lezen dan voornamelijk (seriemoordenaar)thrillers. Dit boek valt meer in de genres Thriller Fantasy, Urban Fantasy en Magisch Realisme en is dus heel wat anders dan wat ik tot nu toe heb gelezen!

De New Yorkse boekverkoper Cassie Andrews leidt een nietsvermoedend leven totdat een van haar trouwste klanten plotseling overlijdt in haar boekwinkel. Hij laat haar een boek na met een bijzondere boodschap op de eerste bladzijde:

Dit is het Boek der deuren. Hou het in je hand en elke deur is iedere deur.

Nog diezelfde avond stapt Cassie, samen met haar huisgenote Izzy, door haar slaapkamerdeur en komen ze terecht op het dakterras van het Library Hotel, waarna ze een middernachtelijke tour door Manhattan maken. Cassie raakt geobsedeerd door het boek en de plekken die ze daarmee zo makkelijk zou kunnen bereiken, maar Izzy is wat terughoudend. En terecht, want Het boek der deuren blijkt niet het enige magische boek te zijn. Er zijn meerdere magische boeken in omloop die zowel prachtige als gruwelijke dingen kunnen doen en er zijn gevaarlijke, gewelddadige personen die ze koste wat kost allemaal in handen willen krijgen. Ze zullen, met behulp van andere boekbezitters, zoals Azaki en Lund, Lottie Moore (de boekhandelaar) en Drummond Fox (de bibliothecaris van de Fox-bibliotheek) moeten proberen de magische boeken en de Fox-bibliotheek uit handen van deze vijanden te houden. Wat volgt is een spannend en magisch verhaal vol boeken, tijdreizen, vriendschap, liefde en een vleugje horror.

Door de vlotte schrijfstijl greep dit boek me vanaf de eerste bladzijde! Dit verhaal is uniek, magisch, mysterieus, goed opgebouwd en boeiend tot het einde! Een boek over boeken... Ik kan het iedereen aanraden dit boek te lezen!

Meer recensies van Pien