Thuiskomen in Adarlan... Een 5-sterren reis met Celaena Sardothien
Voor de tweede keer begon ik aan De Glazen Troon van Sarah J. Maas, en het voelt alsof ik weer thuiskom in een wereld die ik nooit echt verlaten heb. Deze serie heeft iets magisch dat me elke keer opnieuw volledig meesleept de sfeer, de personages, de spanning… alles klopt.
Celaena Sardothien is een van de meest intrigerende hoofdpersonen die ik ooit ben tegengekomen. Een huurmoordenaar met een scherp verstand, een dodelijke vaardigheid én een liefde voor mooie jurken en boeken...hoe kun je daar níét van houden? Haar reis begint in de gruwelijke zoutmijnen van Endovier, waar ze een kans krijgt op vrijheid door deel te nemen aan een toernooi om de kampioen van de wrede koning van Adarlan te worden. Maar niets is wat het lijkt. Terwijl de paleismuren geheimen fluisteren en er iets duisters op de loer ligt, moet Celaena meer overleven dan alleen haar tegenstanders.
Wat Sarah J. Maas hier neerzet is geen standaard young adult fantasy. Haar wereldbouw is rijk, haar personages zijn gelaagd (ik bedoel, Chaol? Dorian? Laat me met rust, ik hou van ze allebei), en de manier waarop ze spanning en emotie verweeft, is meesterlijk.
Voor mij is dit zonder twijfel een 5-sterren boek. Punt. Geen discussie. De Glazen Troon is het begin van een episch avontuur dat bij elke herlezing meer te bieden heeft. Het is verslavend, meeslepend en voelt als thuiskomen in een verhaal dat je ziel raakt.
Benieuwd naar meer boekreviews en leesinspiratie? Volg mij op TikTok en Instagram @Pink_Novelle voor nog meer bookish content!