Licht, vlot en voorspelbaar, maar zeker vermakelijk

Pink_Novelle 29 mei 2025
"If We Ever Meet Again" van Ana Huang is het eerste boek in haar If Love-serie en neemt je mee op een reis vol romantiek, groei en zelfontdekking. Het verhaal volgt Farrah, een Amerikaanse studente die voor een semester naar Shanghai verhuist om daar te studeren. Ze hoopt op avontuur, nieuwe vriendschappen en misschien zelfs een zomerflirt, wat ze niet had verwacht, is de de charmante en mysterieuze Blake.

Wat begint als een luchtige vriendschap tussen Farrah en Blake, groeit langzaam uit tot iets diepgaanders. Beiden dragen echter geheimen met zich mee, en die dreigen hun prille band te verstoren. De aantrekkingskracht is duidelijk aanwezig, maar de weg naar echte verbondenheid blijkt niet zonder obstakels.

Het boek leest ontzetten vlot en is ideaal voor tussendoor, de schrijfstijl is toegangkelijk en licht, met leuke dialogen en een fijne dynamiek tussen de personages. Het internationale decor in Shanghai geeft het verhaal nét dat beetje extra flair en maakt het anders dan de standaard college romance.

Toch mist het verhaal wat verrassingen: het verloop is hier en daar wat voorspelbaar, en sommige plotwendingen voel je al van ver aankomen. Maar dat neemt niet weg dat het een mooi, hartverwarmend verhaal is dat je met plezier uitleest.

Conclusie: If We Ever Meet Again is een leuke read voor iedereen die houdt van romantiek met een vleugje coming-of-age. Het is geen hoogvlieger qua originaliteit, maar wel een warme, vermakelijke escape met sympathieke hoofdpersonages.

Benieuwd naar meer boekreviews en leesinspiratie? Volg mij op TikTok en Instagram @Pink_Novelle voor nog meer bookish content!

Meer recensies van Pink_Novelle