Fateless is pure magie, Julie Kagawa doet het weer

Pink_Novelle 18 juli 2025
Als grote fan van Julie Kagawa had ik hoge verwachtingen voor Fateless en ja, ze stelt opnieuw niet teleur. Dit boek, dat ik mocht ontvangen van Harper Collins als recensie-exemplaar, vormt het begin van een gloednieuwe magische fantasyreeks. En wat voor één.

We volgen Sparrow, een zeventienjarig meisje uit de dievengilde van de stad Kovass. Ze is getraind om onopgemerkt te blijven, om te overleven in de schaduw van een harde wereld waar vertrouwen schaars is. Alles verandert wanneer ze een diefstal pleegt die grotere gevolgen heeft dan ze ooit had kunnen vermoeden. Een mysterieus voorwerp, verboden magie en plots staat ze in het middelpunt van een strijd die haar lot voorgoed zal veranderen.

Wat ik zo verfrissend vond aan dit boek is hoe anders de wereld aanvoelt in vergelijking met Kagawas eerdere werk. Alles is nieuw, rauw en intrigerend en toch voel je vanaf de eerste bladzijde haar vertrouwde vertelstem. De personages zijn sterk en gelaagd, met mooie onderlinge relaties. Vooral de groei van Sparrow en haar band met onverwachte bondgenoten spraken me enorm aan.

Julie Kagawa heeft een unieke gave om verhalen te schrijven die je volledig meeslepen en een warm, voldaan gevoel achterlaten zodra je het boek hebt uitgelezen. Ze is een van de weinige auteurs die dat telkens opnieuw bij mij weet te doen en Fateless is daar absoluut geen uitzondering op.

Een aanrader voor elke fantasyfan die houdt van een spannend, sfeervol en karaktergedreven verhaal.

Benieuwd naar meer boekreviews en leesinspiratie? Volg mij op TikTok en Instagram @Pink_Novelle voor nog meer bookish content!

Meer recensies van Pink_Novelle

Asfalt is een verhaal over twee reizen die naar één bestemming leiden. Overgeleverd aan de gratie van de onbekenden die hen een lift geven, maken vier jongeren een tocht die hun leven voorgoed zal veranderen.