Een meeslepende thriller vol twists en een prachtig boek om in handen te hebben

Pink_Novelle 21 augustus 2025
De vrouw in suite 11 van Ruth Ware was mijn eerste boek van deze auteur en ik ben absoluut niet teleurgesteld. Dit is een psychologische thriller die de lezer voortdurend op het verkeerde been zet. Het verhaal is spannend opgebouwd en zit vol verrassende wendingen waardoor je telkens blijft gissen wie je nu wel of niet kunt vertrouwen.

Het boek is een vervolg op De vrouw in suite 10, maar ook zonder dat deel gelezen te hebben is dit verhaal goed te volgen. De noodzakelijke achtergrondinformatie wordt op een natuurlijke manier in het verhaal verwerkt, waardoor je niets tekortkomt. Toch is mijn nieuwsgierigheid gewekt en heb ik deel tien meteen toegevoegd aan mijn TBR, want ik wil graag ontdekken hoe dit allemaal begon.

Het verhaal draait om een groep mensen die op een exclusieve locatie samenkomt. Al snel wordt duidelijk dat er geheimen spelen en dat niemand helemaal open kaart speelt. Die onderhuidse spanning maakt dat je steeds verder wilt lezen. Ruth Ware weet met haar vlotte schrijfstijl precies de juiste balans te vinden tussen beschrijving en actie. Het ene moment word je meegesleept in de gedachtewereld van de personages, het andere moment houdt een onverwachte gebeurtenis je op het puntje van je stoel.

Naast de inhoud wil ik ook een moment nemen om stil te staan bij de uitgave zelf. Thrillers met sprayed edges zijn voor mij altijd iets bijzonders en dit boek is werkelijk prachtig vormgegeven. Het is niet alleen een spannend verhaal om in weg te duiken, maar ook een schitterend exemplaar om in je boekenkast te zetten.

De vrouw in suite 11 is een meeslepende thriller die ik in korte tijd heb uitgelezen. Het verhaal is slim opgebouwd, de personages zijn intrigerend en de spanning blijft aanwezig tot de laatste bladzijde. Voor iedereen die houdt van psychologische thrillers met onverwachte twists is dit boek een absolute aanrader.

Benieuwd naar meer boekreviews en leesinspiratie? Volg mij op TikTok en Instagram @Pink_Novelle voor nog meer bookish content!

Meer recensies van Pink_Novelle

In 1938 vluchten de Freuds van Wenen naar Londen, waar Anna Freud weeshuizen opricht en op zoek gaat naar erkenning en hechte vriendschappen.

De jonge, verloren Ambre komt na een mislukte zelfmoordpoging in een hotel in de bergen terecht, waar ze zichzelf en het leven opnieuw leert te ontdekken.