Origineel, maar met gemengde gevoelens
Een thriller die sprookjes verwerkt? Daar was ik meteen door verkocht, dat klonk zó origineel dat ik het boek absoluut wilde lezen. Het verhaal opent vrij mysterieus: je wordt meegenomen in een wereld waar sprookjesmotieven en grimmige elementen langzaam met elkaar vervlochten raken. In het begin moest ik echt wennen aan de schrijfstijl en de manier waarop de hoofdstukken opgebouwd waren; de structuur voelde wat ongewoon en zorgde ervoor dat ik er niet meteen helemaal in zat. Toch sloeg dat snel om: na een paar hoofdstukken zat ik er goed in en voelde ik weer die drang om steeds verder te lezen.
Wat me vooral aantrok was hoe de sprookjes als een donkere onderlaag door het verhaal heen liepen. Het gaf de thriller een unieke sfeer die je niet vaak tegenkomt. Helaas kwam er op een bepaald punt een plottwist die voor mij alles onderuit haalde. Waar ik eerst helemaal meegezogen werd, voelde het na die wending alsof de spanning en logica weggleden. Ik las door, vooral omdat ik al ver in het boek zat en de verhaallijn zo origineel was dat ik hoopte dat het nog zou keren.
Uiteindelijk bleef ik met gemengde gevoelens achter: enerzijds bewondering voor de originele insteek en de sprookjesachtige sfeer, anderzijds teleurstelling omdat de uitwerking voor mij niet klopte en de plottwist alles voor mijn gevoel verpestte.
Benieuwd naar meer boekreviews en leesinspiratie? Volg mij op TikTok en Instagram @Pink_Novelle voor nog meer bookish content!