Een magische deal vol romantiek en intrige...
Wat een prachtig boek om in je kast te zetten! The Rose Bargain van Sasha Peyton Smith is niet alleen een visueel pareltje, maar ook een verhaal waar je heerlijk in kunt verdwijnen. Het voelt als een perfecte mix tussen Bridgerton en De Wrede Prins van Holly Black: denk aan statige jurken, rozen, balzalen, maar ook gevaarlijke fae-magie, geheimen en een hoofdpersoon die niet zomaar met zich laat sollen.
Het verhaal speelt zich af in een alternatieve versie van Engeland, waar de fae-koningin Moryen regeert en jonge vrouwen magische “bargains” sluiten: iets persoonlijks opofferen in ruil voor schoonheid, talent of een betere toekomst. Hoofdpersoon Ivy Benton wil vooral haar familie redden van schande én haar vermiste zus terugvinden. Wanneer de koningin plotseling aankondigt dat prins Bram op zoek is naar een bruid via een competitie, grijpt Ivy haar kans al weet ze dat verliezen betekent dat je nooit meer mag trouwen. De sfeer is magisch en broeierig, met fae-politiek, romantische spanningen en betoverende settings die je helemaal meeslepen.
Ik leefde echt voor de vibe en de setting het heeft die Regency-achtige elegantie, gecombineerd met duistere, sprankelende magie. Ivy is een sterke, slimme hoofdpersoon en de andere meisjes in de competitie zijn verrassend goed uitgewerkt, wat het verhaal meer diepte geeft. Maar waar ik écht voor viel? Team Emmet natuurlijk. Zijn mysterieuze, licht duistere kant maakte hem meteen mijn favoriet de chemie tussen hem en Ivy is zó goed gedaan.
Toch had ik stiekem een ietsiepietsie meer verwacht. Het middenstuk voelde af en toe wat traag en sommige verhaallijnen mochten van mij nét wat verder uitgewerkt worden. Maar eerlijk? Dat einde maakt veel goed, en het laat genoeg open voor een spectaculair vervolg.
Ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar deel 2. Gaat Ivy de macht van de bargains kunnen doorbreken? En hoe zit het met Emmet…? Eén ding is zeker: ik wil meer. Meer magie, meer romantiek, meer Emmet.
Benieuwd naar meer boekreviews en leesinspiratie? Volg mij op TikTok en Instagram @Pink_Novelle voor nog meer bookish content!