pakkend, herkenbaar, en tot nadenken stemmend
Happy (aankomende) release day! Ik mocht een recensie-exemplaar ontvangen van de uitgever De Bezige Bij (#gifted), en dit zijn mijn gedachten over het boek!
Flaptekst:
Marisa, een dertiger werkzaam in reclame, ervaart een diepe vervreemding en mentale nood: ze overleeft op YouTube en pillen om de dagelijkse sleur te verdragen. Wanneer het bedrijf waar ze voor werkt een teambuilding weekend organiseert, vallen haar zorgvuldig opgebouwde façade en angstvallige coping-mechanismen uit elkaar.
Persoonlijke mening:
Ik vond dit boek bijzonder vlot geschreven. Hierdoor las ik het in minder dan 24 uur uit; ik vloog er gewoon doorheen. Serrano levert een scherpe satire die de moderne werkcultuur, eenzaamheid en mentale uitputting genadeloos onder de loep neemt. De schrijfstijl is zo toegankelijk dat iedereen zich kan inleven in het hoofdpersonage.
Er waren natuurlijk ook minpunten. Met uitzondering van Marisa waren de personages naar mijn mening minder goed uitgewerkt, soms zelfs oppervlakkig. Hoewel dit verklaard kan worden doordat het verhaal vanuit Marisa's perspectief is geschreven, vind ik dat geen geldig excuus. De andere personages hadden, ondanks een zekere afstand, meer diepgang verdiend. Ook het einde was minder sterk. Het was weliswaar een persoonlijke stap voor Marisa, maar het voelde meer als een stil, persoonlijk slot dan een heldhaftige overwinning.
Eindoordeel:
4.5/5 sterren - pakkend, herkenbaar, en tot nadenken stemmend.
Flaptekst:
Persoonlijke mening:
Eindoordeel:
4.5/5 sterren - pakkend, herkenbaar, en tot nadenken stemmend.