verassend
4,25
Ik las dit in minder dan twee dagen en ik vond het geweldig. Dat verraste me echt, want om eerlijk te zijn had ik eerder geprobeerd House of Salt and Sorrows te lezen, maar ik kwam er gewoon niet in. Bij dit boek daarentegen was ik meteen gegrepen. Ik vond de world-building en het hele tempel-van-de-goden-gebeuren echt leuk (al weet ik niet precies hoe ik dat het beste moet verwoorden).
Ik vind dat het begin en het midden van het verhaal perfect zijn uitgewerkt, maar het einde voelde heel gehaast aan. Misschien ligt dat alleen aan mij, en is iedereen het oneens met me, maar het leek alsof de schrijfster het gewoon wilde afronden en dus het einde er een beetje doorheen heeft gejaagd. Voor de duidelijkheid: ik heb geen hekel aan het einde zelf, ik denk alleen dat het op een andere manier beter tot zijn recht had kunnen komen.
Over het algemeen vond ik dit echt een goed boek en ik zou het zeker aanraden. Ik ben van plan om meer van deze auteur te lezen, en misschien geef ik House of Salt and Sorrows nog een tweede kans. We zullen zien ;)