Advertentie

Jeremy komt een oud klasgenoot tegen die hem uitnodigt voor een boot trip op Spitsbergen. Zijn vriendin heeft eerst bedenkingen, maar gaat toch mee. Als hij op Spitsbergen aankomt volgt de ene vreemde gebeurtenis na de andere. Wie kan hij nog vertrouwen en is zijn leven nog wel zeker...

Pepper heeft een spannend verhaal geschreven vol plotwendingen. De sfeer op Spitsbergen is eerst gemoedelijk, maar wordt steeds grimmiger. Het eindigt met een flinke climax met een onverwachtse plotwending op het eind. Ik ben een fervent SF&Fantasy lezer en lees meestal geen thrillers. ik ken Pepper Kay vooral van haar SF boeken en ze daagde mij uit om ook dit boek te proberen. Ik waarschuwde haar al dat ik de meeste thrillers als snel door heb van hoe het in elkaar steekt. Dat haalt voor mij altijd een deel van de spanning en plezier van een verhaal weg. En dit was ook bij haar boek niet anders. Ik wist al vrij snel waar het verhaal over zou gaan, wie het slachtoffer zal zijn, hoe bepaalde figuren zouden reageren en wie van de figuren een dubbele rol speelde. Het is nu eenmaal moeilijk om voor mij een thriller of detective te vinden die mij op het verkeerde been kan zetten, ik zie al heel snel verbanden en spin daar dan snel de verschillende scenario's omheen.

Maar dat geeft niet weg dat ze een thriller heeft geschreven die zich kan meten met de andere thrillers die er zijn. Als je van dit genre houd is dit zeker een aanrader.

Reacties op: Spannende thriller op Spitsbergen

29
Retour Spitsbergen - Pepper Kay
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker