Deze thriller laat je niet meer los!

Priscilla 03 juni 2025
‘The Caller‘ is alweer het achtste deel in de Robert Hunter-serie, en geloof me: Chris Carter stelt ook dit keer absoluut niet teleur!

Vanaf de eerste pagina zit je midden in een zieke, maar steengoed opgebouwde nachtmerrie. Een jonge vrouw wordt live op haar eigen telefoon aangevallen – haar vriendin kijkt via videobellen hulpeloos toe. Creepy? Ja. Onmogelijk om weg te leggen? Absoluut. Mijn hart ging hier sneller van kloppen.

Zoals we inmiddels gewend zijn van Carter, is de seriemoordenaar weer heerlijk twisted. Je vraagt jezelf af hoe hij het verzint…

Het is psychologisch zo goed uitgewerkt dat je er letterlijk in meegesleurd wordt. De gruwelijke details worden zeker niet geschuwd (love it!), en toch is er ook genoeg ruimte voor verdieping. Niet alleen in het verhaal, maar ook wat de personages betreft. Zowel het plot als de personages hebben een diepere laag die de spanning in dit verhaal extra voedt.

Wat dit boek extra tof maakt, is dat er iemand besluit het heft in eigen handen te nemen. Dit geeft het verhaal een onverwachte wending en extra spanning. Of hij/zij hierin slaagt is natuurlijk de vraag.

Chris Carter schrijft zoals altijd vlot en meeslepend, met cliffhangers die je dwingen om nog even door te lezen. Hij weet steeds weer de juiste balans te vinden tussen alle facetten en prikkelt zijn lezers steeds weer opnieuw.

Conclusie
‘The Caller’ is weer een thriller naar mijn hart.

Het verhaal was spannend, gruwelijk, psychologisch kei goed en met een moordenaar die je koude rillingen bezorgt. Wat mij betreft dus echt weer een must-read voor de fans van serial killer thrillers.

Chris Carter is een meester in de uitwerking waar het gaat om het plot en de psyche van de mens. Love it!

Meer recensies van Priscilla