Must have bundel!

Priscilla 28 juni 2025
Hendrik Winters neemt je in ‘Engelen des doods‘ mee terug naar de jaren ’80. Want ook in die jaren vonden er uiteraard een hele reeks bizarre en indrukwekkende moordzaken plaats. Sommige zaken kende ik al, maar er zaten ook genoeg verhalen bij die voor mij helemaal nieuw waren. Dat maakte het extra interessant.

Het boek leest prettig en vlot, zonder dat het oppervlakkig wordt. Hendrik schrijft gedetailleerd, maar ook met respect voor de slachtoffers en hun nabestaanden, wat ik echt belangrijk vind bij dit soort onderwerpen.

Wat ik vooral sterk vond, is dat het je aan het denken zet. Over hoe klein het verschil soms is tussen een normale dag en een gebeurtenis die iemands leven compleet op z’n kop zet.

En hoe anders de opsporing toen werkte, zonder internet, DNA-databanken en alle technologie die we nu kennen. Sommige daders liepen daardoor echt jarenlang vrij rond, onvoorstelbaar als je het vergelijkt met nu.

Ik heb absoluut nog meer bewondering gekregen voor de ontwikkelingen die hebben plaatsgevonden en de vooruitgang die we nog steeds maken wat betreft onderzoeksmethoden.

Ik vond het indrukwekkend hoe Hendrik de tijdsgeest laat terugkomen. Je ziet echt hoe het recherchewerk en de maatschappij sindsdien zijn veranderd.

Sommige zaken in het boek zijn inmiddels opgelost, anderen staan nog steeds open. Dit zorgde er bij mij zeker voor om online nog eens te gaan speuren.

Conclusie
Wat mij betreft is ‘Engelen des doods‘ een aanrader als je van true crime houdt.

Het tijdsbeeld van de jaren ’80 was wat mij betreft een interessante invalshoek. Het maakt je bewust van de huidige ontwikkelingen op forensisch gebied.

Hendrik Winters heeft wat mij betreft een interessant boek geschreven met een gedegen uitwerking zonder langdradig te worden.

Dit boek is echt een mooie aanvulling voor elke true crime liefhebber!

Meer recensies van Priscilla