De K van Kerst

Priscilla1987 14 november 2025
-- Wanneer kleuterjuf Maartje de leiding krijgt over het jaarlijkse kerstdiner op school, ziet ze dat als dé kans om er een sprookje van te maken. Maar haar collega Benjamin? Die lijkt allesbehalve een kerstfan. Terwijl de vonken tussen hen eerder botsen dan sprankelen, droomt Maartje van rust: geen jengelende kleuters, geen bemoeizuchtige ouders, geen gedoe.
Na het kerstdiner pakt ze opgelucht haar koffers om de feestdagen door te brengen in het pittoreske dorp van haar beste vriendin Pleun. Knusse straatjes, twinkelende lichtjes, kerstkoekjes bij de open haard-eindelijk kan ze ademhalen.
Tot Benjamin onverwacht opduikt. Wat doet híj hier, midden in haar kerstvakantie? --

De K van Kerst is een kerst tussendoortje dat vanaf de eerste pagina helemaal in het teken staat van de feestdagen. Zodra je begint te lezen, word je omringd door lichtjes, kerstknutsels en heel veel gezelligheid. Na de laatste bladzijde is het onmogelijk om niet in de kerstsfeer te zijn.

De schrijfstijl is vlot, levendig en beeldend. De auteur weet de sfeer van de klas van juf Maartje perfect neer te zetten. De scènes op de kerstmarkt en tijdens de pubquiz brengen die gezellige sfeer die hoort bij de feestdagen.
Het verhaal is humoristisch, vermakelijk en vol herkenbare momenten. Vooral voor leerkrachten en ouders die actief zijn op school zal dit verhaal een feest van herkenning zijn. Vooral het kerstdiner op school is zo realistisch beschreven dat ik het zo voor me zag: de chaos, de vrolijkheid, de kinderen in hun mooiste outfit.... heerlijk herkenbaar.
De personages Maartje en Benjamin oftewel Mrs Claus en Mr Grinch vormen een heerlijk contrast. Hun interacties zorgen voor veel humor en warmte. Ook de vriendschap tussen Maartje en Pleun komt goed naar voren in dit verhaal.

De K van Kerst is een leuke novelle vol sfeer,humor en herkenning dat je gegarandeerd in de kerststemming brengt. Simoné weet precies hoe ze de kerstmagie op papier moet zetten.
4,5/5 ster

Meer recensies van Priscilla1987

Madison is de perfecte vrouw, met het perfecte gezin en het perfecte leven waar iedereen van droomt. Alleen is het één grote leugen... Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.