Een meesterlijke verweving van stijl en fictie
King vertelt op magistrale wijze hoe de tijdreiziger Jake Epping probeert de moord op President Kennedy te voorkomen. De tijdsmachine brengt hem terug naar 1960, waardoor hij 3 jaar in het verleden zal moeten overleven. Het verleden wil echter niet veranderd worden.
Niemand uit het verleden blijkt veel geïnteresseerd in Jake, behalve één persoon, een mysterieuze zwerver die bij elke reis terug in de tijd van uiterlijk verandert...
In het boek lees je prachtige beschrijvingen van het dagelijkse leven in de jaren 60 van de vorige eeuw. Hierdoor kan je ook als lezer een beetje tijdrijzen, en rondlopen op een zonnig grasveld in Dallas. Dit boek blinkt niet alleen uit als thriller, maar ook als historische roman.
Dit was één van mijn eerste boeken van Stephen King. Wellicht jammer dat ik begon met het hoogtepunt uit Kings oeuvre, immers dit summum lastig te overtreffen is.
Ondanks dat dit boek geruime 850 pagina's telt, is daarvan elke afzonderlijke het lezen waard.
King waant zich in dit boek niet alleen de koning van de spanning; ook de koning van het verhalen vertellen.