feelgood verhaal met voldoende diepgang

readersfinest 12 september 2025
Milou heeft een nare en angstige periode achter de rug. Wanneer ze het het oude huisje van haar overleden oom erft, lijkt dat een mooie manier om haar gedachten te verzetten. Ze besluit naar de Schotse Hooglanden te vertrekken om het huis klaar te maken voor verkoop. Ook hoopt ze tijdens haar verblijf meer te weten te komen over haar oom en de ruzie die hij en haar vader met elkaar hadden.
Milou maakt al snel kennis met de vriendelijke bewoners van het Schotse dorpje die stuk voor stuk met warmte over haar oom praten. Ze raakt onder de indruk van de mysterieuze, soms norse, maar ontzettend knappe en charmante Colin en sluit vriendschap met één van de weinige andere leeftijdsgenoten. Lukt het Milou haar angst de baas te worden en de mysteries te ontrafelen terwijl de datum dat ze terug naar Nederland vliegt steeds dichterbij komt? En liggen haar toekomst en geluk nog wel in Nederland?

Het feelgood verhaal is vlot en sfeervol geschreven in het ik-perspectief. Het is van nu en herkenbaar en voelt authentiek aan. Je kunt goed merken dat Steenkamp daadwerkelijk een Schots dorpje heeft bezocht. De karakters zijn goed uitgewerkt met leuke details, waardoor ze realistisch overkomen en je echte meeleeft met de hoofdpersoon. Voorbeeld leuke details: de hoofdpersoon en haar vriendin zijn echte Harry Potter fans en dat komt regelmatig terug.

Het was mijn eerste kennismaking met deze auteur. Ik ben onder de indruk van de manier waarop Steenkamp met een beperkt aantal woorden een afgerond, romantisch en sfeervol verhaal neerzet met voldoende diepgang.

Ik deed met deze recensie mee aan de blogtour georganiseerd door de schrijfster en de uitgeverij.

Meer recensies van readersfinest