Een spannende filmische thriller met onverwachte wendingen

readersfinest 14 september 2025
Dit is deel twee van thrillerboekenserie 'De Hulp' van de Amerikaanse auteur Freida McFadden. Je kunt de boeken stand-alone lezen, maar ik zou aanraden ze allemaal en in de juiste volgorde te lezen.

Millie volgt een studie en heeft een relatie. Ondanks dat ze er nog niet aan toe is om samen te gaan wonen in het mooie appartement van haar vriend lijkt ze haar leven aardig op de rit te hebben. Millie gaat aan de slag als huishoudster voor de exorbitant rijke techondernemer Douglas Garrick. Millie maakt regelmatig schoon in het enorme penthouse met twee verdiepingen, doet boodschappen en kookt eten voor de Garricks. Mevrouw Garrick krijgt ze lange tijd niet te zien omdat ze ziek is en hersteld in het gastenverblijf.
Als Millie diverse verdachte dingen ziet en hoort op de tweede verdieping van het penthouse van de heer en mevrouw en hoort, gaat ze op onderzoek uit. Ondanks het feit dat het haar nadrukkelijk is verboden. Wat speelt zich af in de gastenslaapkamer? En waarom heeft Millie steeds het gevoel dat ze wordt gevolgd?
Millie komt tot een schokkende ontdekking en besluit te helpen, maar komt daardoor zelf in de problemen. Gaat het Millie lukken dit op te lossen en kan ze daarbij op de hulp van haar geliefde rekenen?

Omdat 'De hulp' mijn eerste nogal overweldigende kennismaking was met het werk van Freida McFadden was ik bang dat deel 2 me zou teleurstellen, maar dat is zeker niet het geval.

Hoofdpersoon Millie is moedig, redelijk zwart-wit en soms wat ongeremd. Ze maakt daardoor soms andere keuzes dan je als lezer zou doen en durven. Maar toch sluit je deze hoofdpersoon in je hart en leef je ontzettend met haar mee.

Ook in dit deel, wederom geschreven vanuit het ik-perspectief, zitten weer ontzettend goede plottwists en weet McFadden de spanning fenomenaal op te bouwen en vast te houden. Haar verhalende en prikkende stijl met soms een bloederig en luguber randje maken het tot een heerlijke leeservaring.

Kortom een spannende en bijna filmische thriller met een rauw randje en vol plotwendingen die het lezen meer dan waard is.

Meer recensies van readersfinest