Een superspannende, originele en edgy thriller

readersfinest 05 september 2025
Een baan als huishoudelijke hulp bij de familie Winchester is de kans voor Millie om opnieuw te beginnen. Vrouw des huizes Nina Winchester maakt er iedere dag een troep van, vertelt vreemde leugens en behandelt Millie ontzettend slecht. Millie blijft haar best doen en maakt schoon, kookt, doet boodschappen en brengt dochterlief naar school. Heer des huizes Andrew (Andy) lijkt ook de lijden onder het gedrag van zijn echtgenote. Andy en Millie raken steeds meer op elkaar gesteld en niet veel later loopt het uit de hand. Ondanks dat ze is gewaarschuwd, komt Millie er te laat achter dat ze in gevaar verkeert. Maar weten de Winchesters wel waaraan ze zijn begonnen? Millie is niet te onderschatten!

Ik luisterde het boek in het Engels via @bookbeat. Ik had zoveel voorbij zien komen over haar thrillers en specifiek deze serie dat ik er niet langer omheen kon om het eerste deel te lezen. Het was mijn eerste kennismaking met schrijfster Freida McFadden en ik ben fan. McFadden heeft een unieke originele stijl die ik nog niet eerder in een thriller ben tegen gekomen De schrijfstijl is vlot. Vanaf het begin is het boek spannend. Een beetje creepy zou ik het zelfs willen omschrijven door de uitgebreide en originele karakterbuilding van McFadden. De spanning wordt verstrekt doordat je maar langzaam achter het verleden van Millie komt. Daarna volgen er geweldige plottwists die ik echt niet aan zag komen. Het einde is een beetje luguber, maar net niet teveel en het geeft een heerlijke rauw randje aan het boek aan het boek.

Kortom een superspannende, originele en edgy thriller. Ik ben inmiddels deel 2 aan het luisteren en kijk ernaar uit nog meer boeken van Freida McFadden te gaan lezen.

Meer recensies van readersfinest