Romantische novelle
Na jaren hard werken voor haar Baas krijgt de ambitieuze Linde de kans van haar leven en lijkt het erop dat ze een mooie promotie tegemoet kan zien. Ze mag afreizen naar Porto Mare en het openingsevent van de vernieuwde haven organiseren. De investeerder is een belangrijke klant van haar werkgever. Linde probeert de plaatselijke ondernemers te betrekken, maar niet iedereen is enthousiast. Ze botst met de koppige locale watersportondernemer Noah. Op het moment dat ze het vertrouwen van local Noah heeft gewonnen en Porto Mare haar hart gestolen lijkt te hebben, komt ze erachter dat de plannen van de investeerder veel groter zijn dat ze wist. Dat heeft vergaande gevolgen en dwingt Linde om te kiezen.
Auteur Aysline McGrath kwam met deze novelle in de top 5 van een Kobo schrijfwedstrijd. Zomerstorm is een feelgood liefdesnovelle met heerlijke tropes als ‘enemies to lovers’ and forced proximity. De novelle is opgedeeld in 15 korte en vlot geschreven hoofdstukken. Heerlijk wanneer je een keer korter verhaal wilt lezen in plaats van een boek. Al is de verhaallijn ook zeker een boek waardig.
Door het beperkte aantal pagina’s mist het logischerwijs soms wat verdieping op bijvoorbeeld de karakters en de verhaallijn en had ik het jammer genoeg snel uit. Dat boek mag er daarom wat mij betreft alsnog komen.