Heerlijk eerste deel met humor en de juiste diepgang

readersfinest 12 oktober 2025
Vier vrienden zijn een paar jaar geleden Club Wave gestart. Ieder heeft zijn eigen rol binnen de club. DJ Willow, barchef Abby, promotor Vera en clubmanager Emiel zijn druk bezig met de voorbereidingen van Herfst Beats, het grootste clubevent van het najaar. Ze hebben DJ Dante weten te strikken en ook Willow wil het optreden van haar leven geven.
Als Rafael, een bekende DJ in de muziekwereld, zich met haar werk wil bemoeien gaat het mis. Het optreden op Herfst Beats komt op losse schroeven te staan. En helaas is dat niet het enige probleem wat de vrienden het hoofd moeten bieden om het clubevent tot een succes te maken. Als Willow op diverse fronten niet op het juiste spoor lijkt te zitten, is het de vraag of Rafael haar kan helpen met het vinden van de juiste melodie.

Vier vrienden, vier verhalen, een club. Herfstmelodie is het eerste deel van een sprankelende nieuwe feelgoodserie Club Wave.
Het vlot geschreven verhaal heeft 31 korte hoofdstukken en is geschreven in de ik vorm vanuit het perspectief van hoofdpersoon Willow. Ik had nog nooit eerder iets gelezen van deze auteur, maar deze kennismaking is me heel goed bevallen. Ik last het boek binnen 1 dag uit.
Het is een heerlijke feelgood in een originele setting. Doordat niet alles van een leien dakje gaat bij de hoofdpersonen en met thema’s als verlies en onzekerheid heeft het verhaal de juiste diepgang. Daarbij komt de nodige humor en een levendige beschrijving van de karakters.

Een scene waarbij ik moest glimlachen, is wanneer Abby Rafael gaat ondervragen. Citaat:
'Ze zet haar handen in haar zij en inspecteert hem van top tot teen. ‘Fijn dat je komt helpen, Rafael. Maar bloemen of niet, zo makkelijk kom je hier niet binnen. Eerst nog de test.'

Een andere mooie scène vond ik de break-up tussen Willow en Lars. Citaat:
'Misschien heb je gelijk. Misschien willen we iets vasthouden dat er niet meer is.’ Hij glimlacht door zijn tranen heen.'

Door het mooie verhaal en de leuke karakters ben ik ook heel nieuwsgierig geworden naar de volgende delen in deze serie. Binnenkort komt deel 2 Wintervonk uit, waarin Abby de hoofdrol speelt. Ik kan niet wachten en afgaande op de titels staat ons ook nog wat te wachten in de herfst en de zomer.

Ik won het door de uitgever beschikbaar gestelde e-book bij de Leesclub Books and Cocktails. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

Meer recensies van readersfinest

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!