Toegankelijke YA-fantasy met een magische schrijfstijl

readingrianna 14 mei 2025
Dianthe leeft rustig in haar boshutje tot er ineens een mysterieuze man voor de deur staat met een opdracht die schreeuwt om problemen: de ongeneeslijk zieke koning genezen. Weg is haar rustige leventje—hallo paleisintriges, koninklijke zonen en geheimen waar je kippenvel van krijgt.

Lieze Clerix schrijft met een rijke, beeldende stijl die de wereld echt tot leven wekt. Soms iets té uitgebreid, maar het past perfect bij de dromerige, magische sfeer van het verhaal. Dianthe probeert het goede te doen, maar het lijkt alsof iedereen haar dwarsboomt. En dan hebben we Cleon: broeierig, scherp en zó klaar met de mensheid dat je je afvraagt hoe dat haar visie gaat beïnvloeden.

Het verhaal leest vlot en is perfect voor wie van toegankelijke YA fantasy houdt. Alleen het einde voelde wat abrupt—ik heb zoveel vragen! Mijn nichtje zou dit boek verslinden. Ik ook, eerlijk gezegd.

Meer recensies van readingrianna