Bewijs dat Rebecca Yarros gevierd moet worden om haar romans naast haar Fourth Wing-boeken
Dit boek voelde als een zomerse bries op een warme dag – heerlijk verfrissend, soms onverwacht emotioneel, en precies wat ik nodig had om m’n hoofd leeg te maken terwijl ik in de zon lag. Variation van Rebecca Yarros is zo’n romantisch verhaal dat je meeneemt naar de kust van Cape Cod, met zoute zeelucht, herinneringen aan eerste liefdes en de spanning van tweede kansen. Beeld je het volgende in: ballerina met gebroken carrière ontmoet haar jeugdliefde, nu Coast Guard-held, en de vonken vliegen er meteen vanaf – zowel van aantrekkingskracht als van oud hartzeer. Ik was meteen verkocht!
Allie en Hudson hebben die slow burn chemie waar je gewoon van smult. Er zit genoeg drama in om het interessant te houden (lees: familiegeheimen, oud hartzeer, en een tiener die plots antwoorden zoekt), maar het wordt nergens te zwaar. Het leest vlot en laat je lekker wegdromen, perfect voor tijdens de vakantie!
Kleine kanttekening: sommige stukken in de vertaling voelden wat te letterlijk aan – alsof het Engels nog net onder de oppervlakte zat mee te lezen – maar dat deed niets af aan mijn leesplezier. Ik vloog door dit boek alsof ik zelf op een veranda in Cape Cod zat met een iced coffee in de hand.
Kortom: een hartverwarmende, meeslepende romance die perfect past bij zonnige dagen en lange avonden. Variation heeft precies de juiste balans tussen zoet, pijnlijk en hoopvol – met een hoofdpersonage dat je af en toe een duw wil geven, en een love interest waar je stiekem zelf ook een beetje verliefd op wordt.
Bedankt Zomer&Keuning dat ik dit boek mocht lezen in ruil voor een eerlijke recensie.