Heerlijke feelgood STEM romance die je laat lachen tot de sterren en daar voorbij!

readingrianna 14 oktober 2025
Toen ik deze titel zag, dacht ik dus meteen: oh leuk, een romcom tussen twee scheikundigen! Beetje flirten over proefbuisjes, misschien een explosie van emoties in het lab, zo’n soort boek. Maar toen het verhaal ineens over astronomie ging in plaats van chemie, zat ik daar even met m’n verwachtingen op een andere planeet. Gelukkig was het geen crash landing, want dat sterrenstof bleek eigenlijk behoorlijk verslavend ;)

Nova en Celian hebben blijkbaar een soort “we haten elkaar al sinds de basisschool”-geschiedenis, maar eerlijk? Daar merkte ik weinig van. Die haat verdampte sneller dan een komeet in de zon, en voor ik het wist, draaiden ze al vrolijk om elkaar heen. Normaliter houd ik niet zo van insta-love tropes, en toch… ik vond dit boek heerlijk. Soms wil je gewoon even verdrinken in nerdy flirtbanter en voorspelbare maar knusse romantiek.

Mijn favoriete quote (en echt, deze verdient applaus!) was:
“Alleen wij, de sterren en een zak afhaalchinees.”

Dat is gewoon chef’s kiss. Als er ooit een zin was die perfect het hele boek samenvat, is het deze!!

Had ik soms wat meer diepgang willen zien? Zeker. De opdrachten met de kinderen bij de sterrenwacht en Nova’s NASA-stage hadden wat extra pagina’s mogen krijgen. Maar eerlijk is eerlijk: het tempo zat zó goed dat je geen tijd had om te verdwalen. Het leest alsof iemand de hyperdrive aanzet en je denkt: oké, ik ga mee, geen idee waarheen maar ik geniet!

Misschien is dit Chemie is precies dat soort feelgood verhaal waarvan je van tevoren weet hoe het verloopt, en toch lig je aan het einde te glimlachen als een idioot. Een heerlijke STEM romance in de sfeer van Ali Hazelwood, maar met een Vlaamse flair en genoeg humor om je tot de sterren en daar voorbij te laten lachen.

Mega bedankt aan Hamley Books, Rani de Vadder en Valerie Vaes voor het beschikbaar stellen van een e-ARC in ruil voor een eerlijke review.

Meer recensies van readingrianna

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!

Een ontroerende en betoverende roman over familie, herinneringen en hoop, waarin het verleden van Libanon wordt verweven met de zoektocht van twee Canadese zussen naar hun roots. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.

Na de mysterieuze dood van haar beroemde moeder ontvangt Mackenzie brieven die duistere geheimen onthullen achter haar moeders succes. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.