Een ingrijpend en intens verhaal

ReadingwithJoyce 10 januari 2026
'Volmacht' wordt geschreven vanuit de perspectieven Carmen en de verlosser.
Carmen is pas 23 jaar, maar haar hele leven is ze al ziek. Haar moeder is haar steun en toeverlaat en ze voelt zich af en toe dan wel schuldig dat haar moeder dan ook al die tijd al haar mantelzorger is.
Wanneer haar moeder plotseling komt te overlijden zakt haar hele wereld in elkaar. Ze staat er nu helemaal alleen voor. en ziet het leven niet meer zitten.
Bij de huisarts vraagt ze euthanasie aan, deze wordt afgewezen.

Carmen gaat uit wanhoop het darkweb waar ze haar verlosser vindt. Ze neemt contact met hem op en ze tekenen een contract, op 1 voorwaarde... ze kan er niet meer onderuit.
Naarmate de dag dichterbij komt ziet Carmen er steeds meer tegenop en ontdekt ze genoeg redenen waarom ze eigenlijk wel wilt leven.

Zal ze het contract met haar verlosser ongedaan kunnen maken? Je leest het verder in 'Volmacht'.

Wat een goede psychologische thrillernovelle is dit zeg. En wat een heftig verhaal met heftige onderwerpen waaronder psychisch lijden en euthanasie.
Een ingrijpend en intens verhaal maar zo goed geschreven door Jeany. En dat in maar 81 pagina's!
Vanaf de eerste pagina wordt je direct gegrepen door het verhaal en op het einde leg je boek boek weg, met een diepe zucht.

Ik raad 'Volmacht' zeker aan als je van psychologische thrillers houdt!
Ook is het perfect geschikt als je een spannend tussendoortje wilt lezen.

Dankjewel @uitgeverij_hartklopper & @auteur.jeany

Meer recensies van ReadingwithJoyce