Spannende thriller met verrassende wendingen
Door de fijne en vlotte schrijfstijl van B.A. Paris leest 'Slaap Zacht' erg makkelijk weg.
Het verhaal speelt zich af in 2 delen namelijk het heden en het verleden. De schrijfster neemt hierbij uitgebreid de tijd om het hoofdpersonage goed en duidelijk neer te zetten.
Wat ik persoonlijk ook erg leuk vond in het verhaal waren de korte stukken uit het dagboek van de stalker op het einde van sommige hoofdstukken in het heden.
Elle ziet hoe een jonge vrouw door een automobilist van straat wordt meegenomen.
Als ze erachter komt dat de vrouw vermoord is doet ze er dan ook alles aan om erachter te komen wie de dader is die ze waarschijnlijk gezien heeft deze dag.
Door haar onderzoek brengt ze haar eigen leven in gevaar en besluit ze om uiteindelijk een andere naam aan te nemen, namelijk Nell, en te verhuizen.
In de hoofdstukken die vanuit Nell geschreven zijn leer je de hoofdpersoon steeds beter kennen.
Ze bouwt een nieuwe vriendengroep op en vind zelfs een nieuwe partner.
Nell heeft het gevoel dat ze gestalkt wordt door iemand, maar ze weet niet wie.
Het verhaal is zo spannend geschreven geschreven dat je zelf gaat speculeren over wie de stalker zou kunnen zijn. Het boek is hierdoor ook erg moeilijk om aan de kant te leggen omdat je graag wilt weten hoe het verder afloopt.
Dit is het eerste boek dat ik van B.A. Paris heb gelezen maar zeker niet het laatste!
Houd je van thrillers en wil je zelf graag onderzoeken in het verhaal wie de stalker/dader is en hou je van verrassende wendingen? Dan is dit zeker een aanrader voor jou!
Dankjewel @amboanthos en @literairethrillers dat ik dit boek vooruit mocht lezen in ruil voor mijn recensie.
Ze bouwt een nieuwe vriendengroep op en vind zelfs een nieuwe partner.
Nell heeft het gevoel dat ze gestalkt wordt door iemand, maar ze weet niet wie.