Een heerlijke feelgood met een fijne diepgang erin

'Niet te filmen' is het 3e deel in de boekencafe serie.Ondanks dat ik de vorige delen niet heb gelezen is het makkelijk te lezen als een losstaand verhaal.
In elk hoofdstuk wordt er afwisselend geschreven vanuit Abbey, Jurre en Melanie. Op deze manier leer je de personages, maar ook hun gedachtes en hun leven goed kennen.
De personages voelden hierdoor erg echt en ik wilde dan ook eigenlijk geen afscheid van ze nemen op het eind van het verhaal.

Het boekencafe waar het verhaal zich voornamelijk in afspeelt klinkt zo heerlijk en cosy dat het me stiekem zelf ook heerlijk lijkt om er te zitten.
Om beurten wordt er in de hoofdstukken verteld door Abbey, Jurre en Melanie. Door bij elk hoofdstuk een klein stukje van het verhaal weg te geven word je nieuwsgierig en wil je snel door naar het volgende hoofdstuk.
De hoofdstukken zijn best lang wat ik normaal niet zo fijn vind maar in dit verhaal was dit geen probleem, het leest lekker vlot weg door de schrijfstijl.
Je wilt eigenlijk alleen maar blijven doorlezen om erachter te komen hoe het verder afloopt. Ik kon dan ook niet stoppen met lezen en heb het boek in 2 dagen uitgelezen.

Alle 3 de personages hebben zo hun eigen problemen en proberen deze op te lossen maar lopen er eigenlijk eerst voor weg.
Abbey was een succesvol actrice maar struggelt erg met onzekerheid sinds ze te horen heeft gekregen dat ze reuma heeft. Hoe zal ze hiermee leren omgaan in haar leven.
Jurre heeft de afgelopen jaren alleen gereisd en nooit lang een vaste plek gehad. Zal hij ooit de ware liefde vinden?
Melanie is streng door haar ouders opgevoed en heeft haar hele leven geleefd zoals hun het hebben uitgestippeld. Hoe zal haar toekomst eruit gaan zien nu ze onbetaald verlof heeft genomen en tijdelijk uit haar vaste ritme is gestapt.
Je leest het allemaal verder in 'Niet te filmen'.

Kortom een heerlijke feelgood met een fijne diepgang erin.

Meer recensies van ReadingwithJoyce