feelgoodtripje Parijs
In bestemming Parijs neemt Mirjam Mieserius ons echt mee naar Parijs, waar we drie hele verschillende Amerikaanse vrouwen ontmoeten die elk om een eigen reden naar Parijs zijn gekomen.
Zo leren we Chloe uit Boston kennen, die al jaren samenwoont met Peter in Londen en een grote droom heeft en dat is het Parijs ontdekken van Ernest Hemingway, zonder Peter want die wil niet mee.
Sofia die vanuit New York al 6 jaar in Parijs woont en samen is met Jean Luc en net een winkeltje begonnen.
En dan hebben we nog Lizzy die op het geld van haar ouders teert en een beroemde muze wil worden en zo net zo bekend als de Mona Lisa wil worden.
Elk hoofdstuk gaat over een van deze vrouwen, waardoor je steeds een beetje beter leert kennen en begrijpen, op Lizzy na want die begrijp ik nog steeds niet, waarschijnlijk omdat de keuzes die zij maakt erg ver staan van de keuzes die ik zou maken.
Heb tijdens het lezen best wel moeite gehad met sommige personages, wel knap van Mirjam dat ze personages heeft geschreven die best wel realistisch zijn, maar die echt het bloed onder je nagels vandaan halen. Als je het boek leest denk ik dat je vrij snel weet wie ik bedoel.
Door de afwisseling tussen de verschillende vrouwen is het een vlot verhaal, maakt het je nieuwsgierig naar het geheim van Sofia, of Chloe de juiste keuze maakt in de liefde en of Lizzy eindelijk iets vind waar ze gelukkig van wordt en ook een beetje nuttig haar tijd besteed.
De schrijfstijl van Mieserius is erg filmisch, het boek leest dan ook echt als een film of serie die je zo voor je ziet, neem dan ook nog de vlotte schrijfstijl van Mieserius erbij en je hebt echt een feelgood te pakken, wel moest ik er in het begin eventjes inkomen, maar toen ik er eenmaal in zat was het jammer dat we het boek in drieën hadden gedeeld om het te lezen en te bespreken, je wilde gewoon verder lezen, want was vooral nieuwsgierig naar Sofia en Chloe.
Je kan tijdens het lezen wel echt merken dat Mirjam Mieserius een grote voorliefde heeft voor de stad Parijs en voor lekker eten, die liefde spat echt de bladzijdes af.
Dat houdt 2 dingen in dat je als lezers zelf ook erg nieuwsgierig wordt naar de stad Parijs, ze schrijft het beeldend dus je kan de straatjes tijdens het lezen zo voor je zien.
Het tweede ding is dat je tijdens het lezen best wel trek krijgt in de lekkere koffie's van Toby en al het lekkere uit de winkel van Sofia.
Dit is het eerste deel van een serie rond deze vrouwen en ben dan ook erg benieuwd wat er nog meer met ze gaat gebeuren, want nadat je deze hebt gelezen kan het echt alle kanten op met Chloe, Lizzy en Sofia. Dus kom maar op met deel 2!
3,5 ster
3,5 ster