Bijzonder verhaal
Ontgoocheld van Bart Römer is een dun en toegankelijk fictief verhaal over een ontmoeting tussen goochelaar Ben Ali Libi en de jonge Anne Frank op het Merwedeplein.
Een ontmoeting die nooit heeft plaatsgevonden maar waarvan je wel gelooft dat die heeft plaatsgevonden tijdens het lezen.
Dit is knap gedaan van Römer.
De schrijfstijl van Bart Römer is prettig en het boek is makkelijk te volgen en hierdoor ook erg goed te lezen voor een jonger publiek
Wat niet raar is aangezien Römer al meerdere jeugdroman heeft geschreven.
In dit verhaal maakt hij je tijdens het lezen nieuwsgierig naar de geschiedenis en laat hij je kennismaken met de goochelaar Ben Ali Libi, een man waarvan ik nog niet eerder had gehoord dus ben blij dat ik zijn verhaal nu deels door Römer heb leren kennen.
Het uitgangspunt een ontmoeting tussen Ben Ali Libi en Anne Frank is origineel en je ziet tijdens het lezen ook voor je dat hij als goochelaar de jonge nieuwsgierige Anne een goocheltruc leert.
Op deze manier krijg je ook wat mee van hoe het leven toen was en hoe er in die tijd tegen aan werd gekeken.
Het is hierdoor een boeiend en informatief fictief verhaal wat best wel wat langer had mogen duren.
Ontgoocheld is een mooie roman over 2 bijzondere mensen die een groot publiek verdiend
Dit is knap gedaan van Römer.
Wat niet raar is aangezien Römer al meerdere jeugdroman heeft geschreven.