Hier wil ik zijn
Hier wil ik zijn van Irene Kroon gaat over Suzan een getrouwde vrouw die even tijd voor haarzelf nodig heeft, in een huwelijk wat in de slop zit en haar 2 tieners die samenwonen dus al uit huis zijn.
Om zichzelf weer een beetje terug te vinden besluit ze op reis te gaan, 6 weken lang naar Amerika,
De reis begint in Long beach in Californië om dan in New York te eindigen.
Al gauw komt Suzan in Long Beach de jonge acteur Beau tegen, die haar hoofd best wel op hol brengt.
Wat volgt is een verhaal waar in Suzan zichzelf zoekt, maar ook aan het onderzoeken is hoe het nu zit tussen haar en Beau.
De schrijfstijl van Irene Kroon is prettig, je leest het verhaal echt vanuit Suzan dus je gaat haar beter begrijpen ,ook zijn er wat korte hoofdstukken die worden verteld vanuit Beau waardoor je hem ook meer leert kennen.
Het is een verhaal wat je vlot en makkelijk doorleest en waarbij je tijdens het lezen ook hoopt dat Suzan zichzelf weer kan vinden, zeker als er in het verhaal nog de nodige drama is.
Suzan is een leuk personage, een leuke moeder die veel van haar kinderen houdt en ook echt moeite heeft om ze achter te laten.
Ook leuk is dat Suzan een personage is die al ietsje ouder is dan de standaard vrouwen vaak in feelgood verhalen, en Beau is een wat jongere gozer die volledig in de ban is van Suzan, wel had ik echt moeite met Beau en niet omdat hij jonger is dan Suzan, maar omdat hij voor mijn gevoel heel veel voor haar bepaalde en betaalde, ik kreeg een beetje de kriebels van Beau.
De beschrijvingen van zowel Californie en New York zijn goed gedaan, waardoor je het idee hebt tijdens het lezen dat je met Suzan mee bent op reis en dat is natuurlijk geen straf.
Hier wil ik zijn is een fijne en originele feelgood. Waarbij je zeker meeleeft met Suzan!
De reis begint in Long beach in Californië om dan in New York te eindigen.