Alleen in de nacht
Alleen in de nacht is geschreven door Mats Strandberg en het boek is geïllustreerd met mooie illustraties van Sofia Falkenhem, nu moet ik eerlijk zeggen dat mijn nichtjes die precies in de doelgroep vallen de tekeningen mooier vonden dan ik.
Maar ze passen wel mooi in het verhaal en door het subtiele kleurgebruik zwart en blauwtinten komen de tekeningen ook mooi bij je binnen tijdens het lezen.
Het is een bijzonder verhaal over Frank een jongetje van 9, die op zijn 9de een hele verandering doormaakte, als hij gebeten wordt door het kleine hondje van zijn buurvrouw, droomt hij dezelfde nacht dat hij een zachte vacht heeft als hij dan ook nog wakker wordt met smerige voeten en takjes en bladeren bij zijn bed, weet hij dat het geen droom is. Maar is hij dan het monster waar zijn dorpsbewoners het over hebben.
Alleen in de nacht is een mooi kinderboek wat stilstaat bij eenzaamheid, anders zijn dan andere, maar bovenal dat laat zien dat het helemaal niet erg is om anders te zijn, bang te zijn als er iets veranderd.
Het kan kinderen helpen zodat ze weten dat ze niet de enige zijn en dat is mooi als een boek dat voor je kan doen.
Wel vond ik dat het verhaal op het laatst erg snel klaar was en ik zelf nog wat antwoorden nodig had, iets wat mijn nichtjes niet hadden.
Misschien dat het juist zo gedaan was zodat je het gevoel hebt dat er nog meer boeken over Frank, Uvalisa, Magnolia en Jasse komen, want dat zijn ieder personages waarover je meer wil weten.
Ook is het een verhaal wat als je het nog een keer leest indruk maakt. En op een andere manier bij je binnenkomt.
Het verhaal smaakt in ieder geval naar meer.
Het verhaal smaakt in ieder geval naar meer.