Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Wat is waar en wat niet?

Ria vanB 03 november 2020
Thursday woont in een appartement in Seattle met haar man. Maar haar man is er niet altijd. Hij heeft nog twee andere vrouwen. Zij wonen in Phoenix, de stad waar hij ook werkt. Thursday’s man Seth is een polygamist. Op donderdag is hij bij Thursday, toepasselijk bij haar naam. De andere vrouwen noemen ze gekscherend maandag en dinsdag. Hun echte namen weet Thursday niet.

Thursday had eerst niet zo’n probleem met de andere vrouwen, maar het begint te kriebelen. Op een dag komt ze erachter hoe de jongste, nieuwste, van de twee heet en ze besluit haar op te zoeken. Stiekem, zonder dat Seth het weet en zonder dat deze vrouw weet wie zij is. Dan ontdekt ze dingen, waar ze van schrikt. Die haar beeld over haar man veranderen. Ze besluit verder op onderzoek uit te gaan.

Halverwege het boek is er een omslag in het verhaal. Zowel Thursday als de lezer weet niet wat er gebeurt. Wat is echt en wat niet? Wie liegt en hoe doortrapt? Hoe gevaarlijk is Seth eigenlijk? De frustratie die Thursday voelt, voel je als lezer ook.

Op zich leest het boek al fijn. De spanning over de onzekerheid van hoe het nu verder gaat, doet de rest. Het boek is moeilijk weg te leggen.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Ria vanB

Gesponsord

Het boomhuis in het bos van TJ Klune is door de Hebban Crew gekozen tot het Hebban Boek van de Maand in oktober. Een geweldig boek voor jong en oud!