Meer dan 4,7 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Complotomdenken

Ria vanB 18 december 2021
In Nevenschade van Jens Vern kreeg de regering een virus wél onder controle, maar tegen welke prijs?

Arts Mark van Dinter, onderzoeksjournalist Matthew Dawson en vertaalster Sarah van der Horst komen er alle drie achter, dat er rond het virus en de bestrijding enkele opvallende feiten zijn verzwegen. Ook vallen er in bepaalde kringen toch wel veel doden ineens.

Ieder van hen doet hier onderzoek naar en komen tot een angstige conclusie

Vern neemt in Nevenschade de handschoen op en werkt een mogelijke complottheorie rondom een pandemie uit tot de thriller die dat zou zijn. Het verhaal wordt verteld vanuit verschillende perspectieven, vanuit een 'badguy' en vanuit de mensen die het complot langzamerhand ontrafelen.

Het boek zit vol met techniek en waarschuwingen over hoe makkelijk we te hacken zijn met ons achteloos gebruik van allerlei programma's via internet. Hoeveel daarvan kan echt en waar wordt er iets te makkelijk ingebroken in computers en e-mails? Ik weet het niet.

Het verhaal heeft vaart. Levens van diverse personages zijn op verschillende wijze met elkaar verweven. De spanning bouwt zich langzaam maar zeker op. Wie is die mysterieuze figuur die we volgen? Is het een bekende? Of toch niet. En waarom volgt deze man onze hoofdrolspelers?

Om een antwoord op deze vragen te krijgen, zal je het boek zelf moeten lezen en ik hoop met net zoveel plezier als ik!

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Ria vanB

Gesponsord

De nieuwe, betoverende roman van Cristina Caboni! In Het honingpad vindt Alice zichzelf tijdens de zoektocht naar haar familiegeschiedenis.

De Hebban Debuutprijs 2023 is gewonnen door Forugh Karimi met haar debuutroman De moeders van Mahipar. Een wrang, maar vooral heel liefdevol verhaal over de band tussen moeder en zoon.

Als allereerste Hebban Boek van de Maand is de weergaloze roman Alles wat had kunnen zijn van de Nigeriaanse schrijfster Ayọ̀bámi Adébáyọ̀ gekozen door het Hebban Panel. Laat dit boek je uitdagen.