Hartverwarmende fantasy met nadruk op karakterontwikkeling en relaties boven actie

rianne 01 november 2025
For Whom The Belle Tolls combineert fantasy met romantiek en thema’s rondom persoonlijke groei en heling. Het verhaal volgt Lily, die na haar dood opnieuw betekenis vindt in een hiernamaals dat zowel warm als speels is vormgegeven. De wereldbouw is origineel en de bijpersonages, waaronder de demonische “found family”, voegen humor en diepgang toe. Elementen zoals de hel-helpdesk en MortalTube geven het verhaal een inventieve draai die het onderscheidt van standaard fantasy.

Bedankt uitgeverij voor het op sturen van dit prachtige exemplaar inruil voor een eerlijke review! Want laten we heel eerlijk zijn, de kaft, de edges en de binnenkant is echt fantastisch mooi ontworpen.

Het tempo van het boek is ongelijk. De eerste hoofdstukken leggen een stevige basis voor de wereld en de personages, waardoor het makkelijk is om het verhaal te volgen en erin te komen. In de tweede helft vertraagt het verhaal echter sterk: veel scènes richten zich op gesprekken of alledaagse momenten die weinig bijdragen aan de plot. Hierdoor voelt het middendeel soms traag en herhalend. Het boek had hierdoor max 200 pagina's korter gekund.

Het boek legt de nadruk op karakterontwikkeling en relaties boven actie. Voor lezers die interesse hebben in cosy fantasy, found family en gezonde romantiek, dan is dit boek echt iets voor jou! Wie zoekt naar een plotgedreven verhaal met spanning of moreel complexe personages, kan zich op sommige momenten toch wat vervelen.

Al met al is het verhaal goed opgebouwd, met een unieke setting en originele bijpersonages. Het had wat korter en strakker gekund, zodat het sneller zou gaan en minder herhaling bevat. For Whom The Belle Tolls is vooral sterk in het uitwerken van de personages en de thema’s, maar minder in spanning en actie.

Daarom krijgt het boek van mij 3 ster. Er zit potentie in en benieuwd naar deel twee!

Meer recensies van rianne

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!

Verpletterende liefdesroman met spannende plotwendingen, tegen de achtergrond van ruige, bedreigde natuur. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.