Queen of Myth & Monsters: beter dan deel 1, maar nog niet perfect

rianne 26 augustus 2025
Isolde en Adrian worden opnieuw op de proef gesteld , niet alleen door externe bedreigingen zoals monsteraanvallen, maar ook door verraad en politieke intriges binnen hun eigen rijk. De relatie tussen de twee wordt dieper uitgediept, en hoewel er nog steeds veel passie en spanning is, krijgt hun verhaal nu ook veel meer strategische wendingen en dat vond ik veel beter dan het eerste deel.

Het boek is intens en soms donker: karakters laten hun ware kant zien en je weet nooit wie je kunt vertrouwen. Isolde moet zichzelf vinden te midden van al deze chaos en vecht zowel letterlijk als emotioneel om haar plek en bondgenoten te behouden. Er zitten een paar triggerwarnings in dit deel, dus houd daar rekening mee.

Wat me opviel is dat de plot iets gestructureerder is dan in het eerste boek en dat de gebeurtenissen echt spannend blijven. Sommige scènes sprongen eruit en zorgden ervoor dat ik het boek wat moeilijker weg kon leggen, maar het is nog steeds dat ik snel afgeleid ben met het verhaal. Het einde laat je wel hongerig achter naar het vervolg, en ik ben benieuwd welke kant Adrian en Isolde op zullen gaan.

Het boek voelde nog niet perfect, maar wel in een stijgende lijn. Ik heb zomaar het gevoel dat het derde deel het beste deel gaat worden. Ik noem dit dan ook een tussen boek.

Het boek bevat expliciete inhoud en is daarom niet geschikt voor jongere lezers. Ondanks dat sommige delen wat zwaar op de romance en spanning gericht zijn, is het een meeslepende leeservaring met wat actie, avontuur, romantiek en onverwachte wendingen.

Vond je deel 1 minder? Probeer deel 2 zeker. En vooral omdat het boek maar 288 bladzijdes heeft!

Queen of Myth & Monsters krijgt van mij 3,5 van de 5 sterren, en ik kijk erg uit naar het volgende deel in de serie!

Bedankt @zomerkeuning voor het toesturen van dit boek!

Meer recensies van rianne