Niet perfect, wel enorm vermakelijk: Blood of Hercules
4.5 ster voor dit parel! Ik heb de somanypages editie en wauw!!!
In het begin had ik wat moeite met het boek. Er werden veel opmerkingen tussen haakjes gemaakt en dat las voor mij irritant en rommelig. Daardoor kwam ik er niet meteen lekker in en wist het verhaal mij eerst niet te boeien.
Toch sloeg dit snel om: het verhaal greep me uiteindelijk enorm. Ik hou ervan wanneer een hoofdpersonage zwak begint en zichzelf langzaam ontwikkelt tot iemand krachtigs, en dit boek laat dat goed zien. Ik heb echt genoten van de reis en vond het leuk hoe de karakters groeiden.
Normaal heb ik eigenlijk niks met Griekse mythologie, maar dat was hier helemaal niet storend. Alles werd duidelijk uitgelegd en bleef toegankelijk. Voor mijn gevoel ging het niet de diepte in qua mythologie, maar werd de omgeving en de rode draad juist slim gebruikt om het verhaal te ondersteunen. Dat maakte het heerlijk leesbaar!
Daarnaast waren de vier krachtige mannen erg vermakelijk om over te lezen – ik zat regelmatig te giechelen en te smelten. Ook Nyx, de slang, was een geweldige toevoeging als side character; ze gaf het verhaal net wat extra’s.
Wel moet ik erbij zeggen dat het boek vrij hard en rauw geschreven is, dus je moet er wel tegen kunnen. Maar juist dat zorgde ervoor dat het verhaal intens en spannend bleef.
Ik geef Blood of Hercules 4,5 ster. Was het literair gezien een meesterwerk? Nee. Was het ontzettend vermakelijk en meeslepend? Absoluut! Mijn tip: leg de details niet onder een vergrootglas en geniet gewoon van het avontuur.